Herinneringsfotografie

We leggen in het leven van alles vast, van geboortes tot verjaardagen en vakanties. En hoewel het misschien niet het eerste is waar je aan denkt, kan het ook heel mooi zijn om ook de laatste fase van het leven te documenteren, juist omdat deze zo veel impact kan hebben.

Uit eigen ervaring weet ik hoe waardevol het kan zijn foto’s te hebben van die laatste periode (samen). Het kan achteraf troost bieden om liefdevolle momenten van zo’n slotperiode weer wat dichterbij te halen. In een periode van ziekte en loslaten staat je hoofd vaak niet naar foto’s maken. Toch leveren deze momenten vaak dierbare foto’s op. Daarom maak ik ze graag voor jullie. Misschien wel terwijl jullie door een fotoboek bladeren, proosten op mooie herinneringen of samen aan de koffie zitten. Misschien is er een vriend die de afwas doet, een buurvrouw die een bos bloemen komt brengen. Een (klein) kind dat rondscharrelt.

Eventueel gecombineerd met het vastleggen van typische tafereeltjes in huis. Een boek dat open ligt op de keukentafel, een schilderij op de ezel, een bril op het nachtkastje. Het kan troostend zijn om later deze beelden terug te zien, omdat deze zo sprekend waren. In het bijzonder wanneer een huis na overlijden wordt leeggeruimd. Elke situatie is anders en zal andere foto’s opleveren.

Hoe?

Het liefst fotografeer ik wat ik zie en stel ik me daarbij zo onopvallend mogelijk op. Er hoeft niet geposeerd te worden, al mag dat natuurlijk wel.
We maken desgewenst kennis van tevoren om te kijken of het klikt. We bespreken de wensen en bijzonderheden. Dit mag natuurlijk ook telefonisch.

Levensportret

Een foto die je graag wilt achterlaten voor je dierbaren. Bijvoorbeeld op je lievelingsplek in het park, met je huisdier of terwijl je bezig bent met wat je graag doet. Het bakken van een taart, genietend van het zonnetje in de tuin, het afstemmen op je favoriete radiozender.

Eindresultaat

De foto’s worden digitaal geleverd of wanneer gewenst kan ik er een mooi boek van maken.

Omdat het om maatwerk gaat, zijn de kosten afhankelijk van de wensen. Bel of mail gerust om de mogelijkheden te bespreken.