Over Nienke

Ik wissel luchtige projecten graag af met maatschappelijk betekenisvolle klussen. Zo fotografeer ik mensen in hun laatste levensfase – denk aan typisch huiselijke taferelen, familiemomenten, dagelijkse rituelen -, maar leg ik ook met liefde kleinschalige evenementen vast, zoals een feestje van Omapost of een bruiloft op de camping.

Ik hou ervan in mijn eentje op pad te gaan om fotoverhalen te maken, zoals je hier kunt zien in Porto of hier in Rome. Maar ik werk ook graag samen, bijvoorbeeld met  Lieke van den Krommenacker (Journalieke) voor het UMCG en voor Hooghoudt.

Ik heb onder andere gewerkt met Omapost, Psychologie Magazine, Marketing Groningen, City Central, Groningen.nl, Hooghoudt, Kulturele Haadstêd, Groninger Forum, Platform Gras, MAKI, Theater Pannenkoek, Alpha College, AT EASE, GRID Grafisch Museum, Avalon Lingerie, Bouwen in het Noorden, Yorah Studio, BOEL, Verloskees, Rizoem, Vegro Mantelzorg, YFK, UMCG, ZIGGO, Veiligheidsregio Groningen en Dagblad van het Noorden.

In maart en april 2020 werkte ik aan aan Thuisblijvers, een serie over Groningers die vanwege het coronavirus in thuisisolatie zitten. Bekijk de serie hier of op mijn instagram of twitter. Herman Sandman schreef er een mooi artikel over. Dat lees je hier.

Marketing Groningen heeft de serie ingezet voor ‘We Gaan Door’, de campagne om Groningers tijdens de coronacrisis een hart onder de riem te steken. Bekijk de foto’s en verhalen hier.

Contact